Welke riem past bij welke gelegenheid?

Een leren riem is een accessoire dat in de garderobe van elke stijlvolle man niet mag ontbreken. Er zijn twee belangrijke redenen voor.

Allereerst is een zorgvuldig gekozen herenriem functioneel. Het stelt je in staat om de positie en hoogte van je broek aan te passen en voorkomt ongewenste 'verrassingen'. Ten tweede maakt een riem je outfit compleet, of je nu gaat voor smart casual, elegant, ontspannen of sportief.

Elegante heren riemen

Nu we het hebben over het gebruik van deze lederen accessoires, laten we kijken hoe je ze moet dragen. Wil je weten hoe je de juiste riem kiest die bij zowel je outfit als de gelegenheid past? Lees verder!

Hoe kies je een riem bij een outfit? Wat zijn de regels? Leer de 3 basisprincipes om de juiste riemkeuze te maken.

Regel 1: Stem de riem af op de gelegenheid

Een formele outfit moet stijlvol, elegant en niet overdreven zijn. Zoek je een herenriem voor bij een pak? Kies dan voor klassieke en minimalistische stijlen. Gladde en licht glanzende riemen met een eenvoudige gesp zijn hier ideaal. Onze collectie elegante herenriemen is bescheiden maar verfijnd. Een casual outfit kan wat gedurfder zijn. Als je gaat voor sportieve elegantie, overweeg dan een matte, gevlochten riem of zelfs eentje met een modernere gesp.

Regel 2: Denk aan kleurcombinaties 

Of je nu naar een belangrijk evenement gaat of op zoek bent naar een stijlvolle outfit voor na het werk, zorg ervoor dat je riem bij je andere kledingstukken past. Denk hierbij vooral aan schoenen, handschoenen en zelfs je horloge. Als je riem zwart is, zorg dan dat je andere accessoires ook die kleur hebben. En bij een bruine riem? Laat dan zeker de dominante accessoires in bruine tinten zijn.

Regel 3: Vergeet de details niet 

Een perfect passende riem gaat niet alleen over de kleur en het materiaal, maar ook over de gesp. Volg hier dezelfde regel als bij Regel 2. Zorg ervoor dat de kleur van de gesp overeenkomt met andere accessoires, zoals manchetknopen of een stropdasclip.

Fouten bij het kiezen van een herenriem? 

Naast de regels voor het kiezen van een riem, is het goed om te weten wat je beter kunt vermijden:

  • Een te lange of, erger nog, een te korte riem kan je hele outfit verpesten. Meet dus goed!
  • Zelfs als je broek perfect past, maakt een riem je look af. Daar zijn riemlussen tenslotte voor!
  • Een riem en bretels? Ze hebben dezelfde functie. Kies er dus maar één voor je outfit.

Op zoek naar een hoogwaardige leren herenriem?

Bezoek nu ons aanbod heren riemen: Een ruime keuze handgemaakte, stijlvolle en kwalitatieve riemen. Niet zeker over je keuze? Neem contact met ons op voor advies!