Maak kennis met Riemen&Co

Geschiedenis

De roots van Riemen & Co liggen diep in de industriële hoogtijdagen van Twente. Na 1850 maakte de regio een ongeëvenaarde industriële revolutie door, vooral in de textielindustrie. Op een moment waren er wel zo’n 160 textielfabrieken in Twente.

De opa's van Han Bruggink waren echte pioniers in die tijd, en hun verhalen en ervaringen vormen de basis van Riemen & Co. Een van de opa's, Wilhelm Bruggink, stond bekend om zijn innovatieve weeftechnieken waarmee hij ingewikkelde patronen maakte, die toen echt uniek waren. Zijn talent zorgde voor bekendheid, niet alleen in Twente, maar ook ver daarbuiten.

Een andere opa, Friedrich Bruggink, was een visionair die altijd bezig was met het verbeteren van de werkomstandigheden. Onder zijn leiding werd een van de eerste fabrieken in de regio uitgerust met elektrisch licht. Hij geloofde dat tevreden werknemers de sleutel waren tot kwaliteit en succes, een filosofie die vandaag de dag nog steeds in het DNA van Riemen & Co zit.

Heinrich Bruggink, nog zo'n familielid, was een kei in verkoop en marketing. Hij reisde heel Europa door om de textiel uit Twente aan de man te brengen, en legde zo de basis voor de internationale faam van de Bruggink-producten. Zijn onderhandelingsvaardigheden en gevoel voor trends waren legendarisch.

Deze opa’s waren meer dan alleen maar succesvolle ondernemers; het waren innovators, visionairs en echte meesters in hun vak. Hun verhalen zitten vol ontdekkingen, innovaties en een diepe passie voor kwaliteit.

Dankzij het harde werken van deze mannen konden ze een goed leven leiden, en hun verhalen zijn bekend ver buiten de grenzen van Twente. Hun filosofie en de waarden die ze uitdroegen, worden door Han Bruggink voortgezet in Riemen & Co, waarbij kwaliteit nog steeds een van de belangrijkste speerpunten is.

Deze rijke geschiedenis en de tradities van de Bruggink-familie vormen het hart van Riemen & Co. Ze zijn niet alleen een bron van inspiratie, maar ook een symbool van het harde werken en de pioniersgeest die centraal staan in het bedrijf.

 

Het verhaal van Riemen & Co zou niet compleet zijn zonder het noemen van een andere belangrijke persoon in de textielgeschiedenis van Twente: Angelique, een nakomeling van de familie Spanjaard, die in het Oude Koetshuis woont. De Spanjaards waren ook een opmerkelijke familie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de industriële ontwikkeling van Twente.

Vanaf Jacob Spanjaard II, die de bijnaam "God van Borne" droeg, tot aan de banden van de familie met koningin Sophie, de naamgeefster van een van hun fabrieken, symboliseert de familie Spanjaard een andere kant van de rijke industriële geschiedenis van Twente. Het bedrijf werd in 1901 omgevormd tot een naamloze vennootschap, en het waren opmerkelijke tijden tot de fabriek in 1973 sloot. Hun erfgoed is echter nog steeds zichtbaar, vooral in het Bussemakerhuis, waar het familiewapen wordt tentoongesteld als teken van vroegere grootsheid.

Angelique, die in het historische Oude Koetshuis woont, is niet alleen een schakel naar het verleden, maar ook een symbool voor de voortdurende verbinding tussen traditie en modern ondernemerschap. Ze deelt veel van de waarden die ook bij Riemen & Co hoog in het vaandel staan, zoals het belang van kwaliteit, vakmanschap en een respectvolle omgang met de geschiedenis en cultuur van de regio.

Missie

Bij Riemen & Co draait alles om kwaliteit. We geloven in de mix van traditioneel vakmanschap en moderne technologie om producten van de hoogste kwaliteit te maken. Als echte Tukkers met een rijke industriële traditie doen we ons best om deze waarden te realiseren in elke riem die we maken.

Onze missie is om producten te maken die niet alleen mooi zijn om te zien, maar ook duurzaam en functioneel. We willen riemen aanbieden die generaties lang meegaan en een symbool vormen voor de kwaliteit en het erfgoed van Twente.

Visie

Bij Riemen & Co is onze visie om wereldwijd erkend te worden als een symbool van kwaliteit en vakmanschap. We streven ernaar om niet alleen in Twente, maar over de hele wereld gezien te worden als een maatstaf voor uitmuntendheid. Door voortdurende innovatie en toewijding aan ons vak willen we een nalatenschap creëren die ver voorbij onze regio reikt.

We zien onze toekomst in de combinatie van traditie en innovatie, in het opbouwen van een merk dat staat voor authenticiteit, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Slotwoord

Riemen & Co staat voor meer dan alleen een merk. Het is een filosofie, een erfenis en een passie die voortkomen uit de rijke geschiedenis van Twente en de familie Bruggink. Onze waarden weerspiegelen het harde werken en de streven naar kwaliteit die diep geworteld zijn in de regio.

Onze riemen zijn meer dan alleen accessoires; het zijn symbolen van een cultuur en een stukje geschiedenis die we trots delen met de wereld. We nodigen je uit om deel uit te maken van onze reis en de kwaliteit, het vakmanschap en de passie te ervaren die elke riem van Riemen & Co uniek maken.